Babiččin grilovaný bůček
Recepty, GrilováníSuroviny
- 1 kg vepřového bůčku (bez kosti a kůže)
- 7 stroužků česneku
- lžička mletého kmínu
- šťáva z 1/2 citronu
- 4 lžíce olivového oleje
- lžička tymiánu
- 1 dl černého piva
- sůl
- špetka citronového pepře
- 3 snítky šalvěje
- 3 snítky majoránky
Postup Babiččin grilovaný bůček
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme marinádu ze všech ingrediencí, šťávu z citronu, olej, pivo, trochu pepře, soli a mletého kmínu.
Bylinky posekáme a promícháme s prolisovaným česnekem.
Bůček nakrájíme na centimetrové plátky, potřeme bylinkami s česnekem a naložíme do marinády nejméně na 2 hodiny, komu se to podaří nechat přes noc, o to je výsledek lepší.
Takto připravené maso položíme na gril nebo lávový kámen (potřený zbylým marinádovým olejem) a pozvolna grilujeme. Během grilování maso otáčíme a potíráme zbylou marinádou.