Babiččin grilovaný bůček

Recepty, Grilování

Suroviny

1 kg vepřového bůčku (bez kosti a kůže)
7 stroužků česneku
lžička mletého kmínu
šťáva z 1/2 citronu
4 lžíce olivového oleje
lžička tymiánu
1 dl černého piva
sůl
špetka citronového pepře
3 snítky šalvěje
3 snítky majoránky

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme marinádu ze všech ingrediencí, šťávu z citronu, olej, pivo, trochu pepře, soli a mletého kmínu.

  2. Bylinky posekáme a promícháme s prolisovaným česnekem.

  3. Bůček nakrájíme na centimetrové plátky, potřeme bylinkami s česnekem a naložíme do marinády nejméně na 2 hodiny, komu se to podaří nechat přes noc, o to je výsledek lepší.

  4. Takto připravené maso položíme na gril nebo lávový kámen (potřený zbylým marinádovým olejem) a pozvolna grilujeme. Během grilování maso otáčíme a potíráme zbylou marinádou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!