Olomoucké medailonky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa
2 vejce
sůl
pepř
majoránka
3-4 stroužky česneku
1-2 balíčky kulatých tvarůžků
hladká mouka
vejce
strouhanka na obalení
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme s vejci, solí, prolisovaným česnekem a kořením, podle chuti můžeme přidat i jiné koření (mletá paprika, grilovací,...). Dobře promícháme.

  2. Každé kolečko tvarůžku zabalíme dobře do masové směsi (jde to lépe, když si namočíme ruce do studené vody - pak se na ně maso nelepí) a obalíme v mouce, vejci a strouhance jako řízek.

  3. V rozpáleném oleji usmažíme z obou stran dozlatova.

  4. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami, já jsem přidala kedlubnové zelí


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!