Beránkova žebírka z trouby (eintopf)

Recepty, Jiné maso

Suroviny

pás jehněčích žebírek
sádlo
několik brambor
fazole v rajské šťávě (plechovka)
sůl
česnek
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka pokrájíme na menší kusy, potřeme je rozetřeným česnekem, osolíme a uložíme na noc do lednice.

  2. Na dno železného hrnce, (u nás litinový po tatínkovi), dáme sádlo, uložíme žebra, lehce podlijeme vodou a zakryté dáme péct do trouby (200°C). Během dušení ještě podléváme, je-li třeba.

  3. Asi po hodině mezi žebra přidáme kostky oloupaných brambor smíchané s obsahem plechovky, dosolené a okořeněné tymiánem a dodusíme doměkka. Před koncem můžeme poklici odkrýt a nechat maso zčervenat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!