Bůček na zázvoru pečený s bramborami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

700 - 800 g vepřového bůčku
500 g brambor
1 velká cibule
3-4 stroužky česneku
zázvor cca 4-5 cm
kmín
pepř
sůl
uzená paprika
vývar nebo voda
lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Bůček a oloupané brambory nakrájíme na větší kousky. Zázvor a česnek oloupeme a nastrouháme. Cibuli nakrájíme na klínky.

  2. Nakrájené maso osolíme, opepříme, posypeme kmínem a přidáme česnek se zázvorem. Důkladně vše vetřeme do masa a necháme chvíli odpočinout.

  3. V pekáčku vhodném do trouby rozpustíme sádlo a maso zprudka opečeme. Přidáme cibuli, podlijeme vývarem nebo vodou a přikryté pečeme asi půl hodiny při 200 st.

  4. Brambory osolíme, posypeme paprikou a po půl hodině pečení přidáme do pekáčku k masu. Přikryjeme a pečeme dalších asi 40 minut. do měkka. Před koncem pečení pekáč odkryjeme a dopečeme do křupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!