Olejová bábovka III.

Recepty, Moučníky

Suroviny

1. korpus:
5 vajec
150 g cukru krupice
200 g polohrubé mouky
5 PL oleje
špetka soli
vanilkový cukr
2. korpus:
5 vajec
150 g cukru krupice
200 g polohrubé mouky
2 PL hořkého kakaa (kterým nahradíme 2 PL mouky)
5 PL oleje
špetka soli
Krém:
2x střední jahodový kompot
2x smetana ke šlehání
1,5 vanilkový pudink Dr.Oetker bez vaření Olé
2 zakysaná smetana 400 g
1 ztužovač šlehačky
Máslový pudinkový krém: (jahodový)
250 g změklého másla
1 pudinkový prášek vanilka
300 ml mléka
2 PL cukru
cca 800 g potahové hmoty

Postup přípravy receptu

  1. Formu si vytřeme olejem a vysypeme pomletými ořechy.

  2. Žloutky s cukrem umícháme do pěny, přidáme mouku (do které si zamícháme prášek do pečiva) + přidáme olej a mléko.

  3. Poté opatrně vmícháme sníh, který jsme si vyšlehali ze zbylých bílků.

  4. 1/2 těsta vlijeme do formy na bábovku a do zbylého těsta vmícháme 2-3 lžíce kakaa.

  5. Zbylé těsto dolijeme do formy a dáme péct na 180°C 30-45 min kontrolujeme pomocí špejle, když se těsto na špejli již nelepí bábovka je hotova.

  6. Hotovou bábovku vytáhneme z trouby překlopíme formu na talíř, formu zakryjeme morkou utěrkou a po pár minutách bábovka z formy sama vypadne.

  7. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!