Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 plátky z krůtích prsou
- 1 jarní cibule i s natí
- 1 pěkný lilek
- 1/2 červené papriky
- 1/2 zelené papriky
- 1/2 žluté papriky
- kousek zázvoru (tak 3x3 cm)
- 8 cherry rajčátek
- špetka koriandru
- kurkumy
- bílý pepř
- 1 lžička chilli omáčky
- 1 polévková lžíce medu
- trochu kukuřičného škrobu
- olej
- drůbeží vývar nebo voda na podlití
Postup Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si oloupeme lilek, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Plátky naklepeme rukou, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily.
V hrníčku si smícháme koriandr, kurkumu, bílý pepř, chilli omáčku a zastříkneme olejem, smícháme, aby vznikla jakási pasta. Tou potřeme plátky z obou stran a necháme stranou odležet. Pozor, nesolíme.
Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Oloupeme zázvor, cibuli a česnek a nakrájíme na plátky. Rozpálíme si olej (nejlépe v nějaké hlubší pánvi nebo kastrolu), necháme rozvonět cibuli a česnek.
Maso obalíme ve škrobu a zprudka orestujeme po obou stranách, Přidáme lilek nakrájený na kostky, orestujeme a hned podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme.
Po 15 minutách vhodíme zázvor a papriku, dusíme ještě asi 5 minut, přidáme rajčata, lžíci medu a opatrně promícháváme. S medem se rádo jídlo připaluje, tak pozor.
Ochutnáme maso, mělo by již být měkké, v této chvíli sporák vypneme a necháme vše propojit ještě asi 10 minut. Teprve nyní podle chuti přisolíme nebo třeba připepříme.
Chuť zálivky by měla být sladce štiplavá a nakyslá po zelenině. Jako příloha je ideální rýže vařená s kurkumou. Na talíř položíme maso, na něj kopeček rýže a okolo zálivku. Vršek pokrmu posypeme cibulovou natí.