Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 plátky z krůtích prsou
1 jarní cibule i s natí
1 pěkný lilek
1/2 červené papriky
1/2 zelené papriky
1/2 žluté papriky
kousek zázvoru (tak 3x3 cm)
8 cherry rajčátek
špetka koriandru
kurkumy
bílý pepř
1 lžička chilli omáčky
1 polévková lžíce medu
trochu kukuřičného škrobu
olej
drůbeží vývar nebo voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si oloupeme lilek, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Plátky naklepeme rukou, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily.

  2. V hrníčku si smícháme koriandr, kurkumu, bílý pepř, chilli omáčku a zastříkneme olejem, smícháme, aby vznikla jakási pasta. Tou potřeme plátky z obou stran a necháme stranou odležet. Pozor, nesolíme.

  3. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Oloupeme zázvor, cibuli a česnek a nakrájíme na plátky. Rozpálíme si olej (nejlépe v nějaké hlubší pánvi nebo kastrolu), necháme rozvonět cibuli a česnek.

  4. Maso obalíme ve škrobu a zprudka orestujeme po obou stranách, Přidáme lilek nakrájený na kostky, orestujeme a hned podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme.

  5. Po 15 minutách vhodíme zázvor a papriku, dusíme ještě asi 5 minut, přidáme rajčata, lžíci medu a opatrně promícháváme. S medem se rádo jídlo připaluje, tak pozor.

  6. Ochutnáme maso, mělo by již být měkké, v této chvíli sporák vypneme a necháme vše propojit ještě asi 10 minut. Teprve nyní podle chuti přisolíme nebo třeba připepříme.

  7. Chuť zálivky by měla být sladce štiplavá a nakyslá po zelenině. Jako příloha je ideální rýže vařená s kurkumou. Na talíř položíme maso, na něj kopeček rýže a okolo zálivku. Vršek pokrmu posypeme cibulovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!