Okáč obecný v pepřovo-hořčičné marinádě

Recepty, Ryby

Suroviny

2 ks okáče obecného
sůl
citrón
MARINÁDA:
pepř
hořčice
4 lžíce oleje
2 plátky másla

Postup přípravy receptu

  1. Okáče obecného očistíme, odstraníme šupinky, ploutve, pokapeme citrónem, osolíme. V misce smícháme olej s polovinou pepřovo - hořčičné marinády a ryby jí celé potřeme i zevnitř. Necháme marinovat aspoň půl hodiny.

  2. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 °C. Rybu vložíme na pekáč včetně marinády a na každou dáme lísteček másla.

  3. Pečeme grilem, nebo horkým vzduchem z každé strany cca 7 minut. Podáváme s hranolkami, nebo jen se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!