Krůtí po maďarsku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 60 dkg krůtího masa
- 2 velké cibule
- 6 stroužků česneku
- 8 dkg Hery
- sůl
- 2 lžičky červené sušené papriky
Postup Krůtí po maďarsku
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na tuku Hera, případně másle. Necháme chvíli orestovat dozlatova a přidáme osolené maso s dvěma lžičkami červené papriky. Zprudka maso osmahneme, přidáme 3 stroužky rozetřeného česneku, podlijeme vodou a dusíme.
Když je maso téměř měkké, odklopíme pokličku, přidáme zbylé 3 stroužky česneku nakrájené na plátky a vodu necháme téměř vydusit, aby vznikla cibulovo - česneková šťáva, kterou již ničím nezahušťujeme. Toto jídlo se podává s bramborovou kaší, politou šťávou, která kaši trochu jinak ochutí.