Husokačka plněná ovocem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 husokachnu
2 jablka
1 pomeranč
150 g sušených švestek
100 g vlašských ořechů
100 ml černého piva
2 lžíce medu
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Omytou husokachnu osolíme a necháme chvíli odležet. Jablka nakrájíme ne čtvrtky, vykrojíme jádřince, oloupeme pomeranč a nakrájíme na kousky.

  2. Husokachnu naplníme částí jablek, pomeranče, sušených švestek a vlašských ořechů, sepneme jehlou.

  3. Husokachnu dáme do pekáče, podlijeme pivem ve kterém jsme rozmíchali med, přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 2 hodiny. Během pečení poléváme husokačku vypečenou šťávou.

  4. Po dvou hodinách pečení zvýšíme teplotu na 180°C přidáme zbylé ovoce a dopékáme již odkryté do měkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!