Obložené mísy k volbám

Recepty, Zdobení

Suroviny

plátkový sýr
hermelín
uzený sýr lovecký (Tesco)
niva
šunkový salám
anglická slanina
uzená krkovice
vysočina
lovecký salám
balkánský sýr
rajčata
cherry rajčatka
paprika červená čerstvá
paprika žlutá čerstvá
paprika zelená čerstvá
olivy
vejce vařená natvrdo
majonéza
tatarská omáčka
měkké sýry
ředkvičky
salát hlávkový
salát ledový
inovecký salám
salátové okurky
červená cibule
máslo (múže být rostliné)
hořčice
sůl
pepř
balzamikový ocet
cukr krupice
olej
hrášek nakládaný nebo čerstvý
zelená petržel

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvařit natvrdo, vychladit. Odkrojí se spodní část, vydlabat žloutek. Rajčatům odkrojit větší špičku tak, aby z ní bylo možné udělat klobouček na vajíčku.

  2. Žloutky smíchat s trochou rostlinného másla, sůl, hořčice, pepř a vydlabanou dužninu z rajčat. Vše vyšleháme. Tuto pomazánku jsem použila do plněných rajčat.

  3. Do vajec jsem udělala pomazánku ze strouhané nivy vyšlehané s máslem. Tato se nemusí ani moc dochucovat, aby nezanikla typická chuť nivy.

  4. Rajčata naplníme žloutkovou pomazánkou pokud možno do sáčku s ozdobnou špičkou, ozdobíme kuličkou hrášku. Vejce naplníme nivovou pěnou.

  5. Posadíme na hotový talíř do zeleně ze salátu. Na vejce nasadíme klobouček z rajčete (můžeme přichytit zespodu párátkem), na kloboučku uděláme tečky majonézou.

  6. To byly ozdoby složitější a teď už můžete dělat obložené talíře dle vlastní fantazie.

  7. Ze všech zbytků zeleniny, salámů, sýrů a ledového salátu jsem nakrájela salát. Zálivka byla asi 2 lžíce oleje, lžíce balzamikového octu, lžička krupicového cukru.

  8. Rozmíchat, smíchat se salátem, přidat nakrájenou bazalku a dle chuti sůl, pepř. Vše pořádně promíchat a nechat uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!