Obložené topinky

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

Množství dle počtu strávníků:
plátky staršího chleba
sádlo nebo olej
česnekový bok nebo slanina dle chuti
plátkový sýr toustový, uzený...
vejce
česnek
sůl
pepř mletý nebo paprika
zelenina dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. V rozehřáté pánvi osmažíme nasucho plátky česnekového boku nebo slaniny dle chuti. Plátky po osmažení přendáme na talířek a do výpeku rozklepneme vejce, která osolíme, okořeníme dle chuti a osmažíme na volská oka. Konzistence vajec záleží na naší chuti.

  2. V jiné pánvi na roztopeném sádle nebo oleji osmažíme z obou stran plátky chleba (můžeme použít půlky krajíců nebo menší bochníčky pokrájené na plátky). Po osmažení je dáme okapat na obrousek, kde je hojně potřeme oloupanými stroužky česneku a přendáme na talíř, kde je doplníme osmaženou slaninou, kouskem sýru dle chuti, volským okem, a zeleninou dle chuti (rajče, okurka, paprika, lahůdková cibulka...)

  3. Podáváme ihned. Nejlépe se sklenicí chlazeného piva na zapití.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!