Oblíbená Minestrone

Recepty, Polévky

Suroviny

1 větší cibule
2 střední mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
střední pórek
cca 100 g krouhaného bílého zelí
2 litry slabšího zeleninového vývaru
3 lžíce rajského protlaku
1 plechovka loupaných rajčat
olivový olej
cukr
oregano
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si rozpálíme cibuli nakrájenou na hrubo. Přidáme zeleninu nakrájenou na kolečka - řapíkatý celer, mrkev a pórek, dusíme asi 10 minut.

  2. Do směsi přidáme protlačené stroužky česneku, rajčata z plechovky si pokrájíme na menší kousky a včetně šťávy přidáme do polévky. Zalijeme vývarem, přidáme zelí a rajský protlak. Vaříme asi půl hodiny - aby nebyla zelenina příliš měkká, protože pod pokličkou dojde. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a na závěr přidáme oregano.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!