Oblíbená Minestrone
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 větší cibule
- 2 střední mrkve
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 2 stroužky česneku
- střední pórek
- cca 100 g krouhaného bílého zelí
- 2 litry slabšího zeleninového vývaru
- 3 lžíce rajského protlaku
- 1 plechovka loupaných rajčat
- olivový olej
- cukr
- oregano
- sůl
- pepř
Postup Oblíbená Minestrone
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si rozpálíme cibuli nakrájenou na hrubo. Přidáme zeleninu nakrájenou na kolečka - řapíkatý celer, mrkev a pórek, dusíme asi 10 minut.
Do směsi přidáme protlačené stroužky česneku, rajčata z plechovky si pokrájíme na menší kousky a včetně šťávy přidáme do polévky. Zalijeme vývarem, přidáme zelí a rajský protlak. Vaříme asi půl hodiny - aby nebyla zelenina příliš měkká, protože pod pokličkou dojde. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a na závěr přidáme oregano.