Nepečený vrstvený dort s jahodami

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 balení dlouhých cukrářských piškotů
1/2 sáčku kakaových piškotů
1 lžička mleté kávy
3 lžíce rumu
jahody
vaječný likér
1. vrstva:
250 g mascarpone
200 ml smetany ke šlehání
300 g jahod
1 sáček želatinového ztužovače zastudena
3 lžíce moučkového cukru
2. vrstva:
250 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
4 lžíce hustého vaječného likéru
100 g jahod

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme malý šálek kávy turka a necháme vychladnout, pak přecedíme přes husté sítko do misky a smícháme s rumem. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno vyskládáme dlouhé cukrářské piškoty. Lehce je pokropíme připravenou rumovou kávou.

  2. Uděláme 1. vrstvu: Mascarpone vyklepneme do mísy, přilijeme smetanu a vyšleháme dotuha. 200 g odstopkovaných jahod rozmixujeme s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu, postupně smícháme s jahodami, vmícháme do mascarpone a společně ještě krátce prošleháme. 100 g jahod nakrájíme na kostičky a vmícháme do krému. Hotový krém natřeme na vrstvu piškotů ve formě. Na jahodový krém rozložíme kakaové piškoty.

  3. Připravíme 2. vrstvu: Mascarpone se smetanou, cukrem a vaječným likérem vyšleháme na tuhý krém. Jahody nakrájíme na kostičky a zase vmícháme do krému. Na kakaové piškoty ve formě natřeme polovinu likérového krému, na něj rozložíme cukrářské dlouhé piškoty a navrch nandáme zbylý krém. Povrch dortu můžeme ozdobit vaječným likérem a jahodami. Dort před podáváním necháme nejméně 2 hodiny v chladu ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!