Dobré ráno s hruškou, meduňkou a skořicí

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

50 g jemných ovesných vloček
100 ml vody
meduňka
200 ml sójového mléka
špetka soli
plátek másla
2 lžičky třtinového cukru
2 hrušky
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Večer si odvážíme vločky, zalijeme vodou, přidáme pár lístků meduňky, promícháme a uložíme přes noc do lednice.

  2. Ráno nabotnalé vločky vyklopíme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme špetku soli a vaříme do zhoustnutí, vyndáme meduňku.

  3. Ve vedlejším hrnci si rozpustíme máslo, přidáme třtinový cukr a necháme lehce zkaramelizovat, přidáme na kostičky nakrájené hrušky a chvilku podusíme.

  4. Hruškovou směs přimícháme do hotové kaše, necháme si jen pár kousků na ozdobení.

  5. Kaši dáme do mističek, přidáme zbylé hrušky, posypeme skořicí, dozdobíme snítkou meduňky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!