Neklasický guláš s uzeninou, špenátem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 600 g brambor
- 200 g uzeniny (párky nebo špekáčky)
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- rajský protlak
- kmín
- sůl
- pepř
- mletá červená gulášová paprika
- majoránka
- 2 stroužky česneku
- 1 Pl sterilované kapie
- 40 g čerstvých špenátových listů
- libeček na ozdobu a chuť
- vývar zeleninový nebo voda
Postup Neklasický guláš s uzeninou, špenátem
Postup přípravy receptu
-
Čerstvý špenát pečlivě omyjeme a v trošce osolené vody ho přibližně pět minut povaříme.
Pak špenát přelijeme na síto a vymačkáme lžící nadbytečnou vodu. Špenát nakrájíme na jednocentimetrové kousky.
Na rozpálené pánvi s máslem a olejem osmažíme do zlatova na drobně nasekanou cibulku, přidáme česnek a chvilku poté i špenát.
Dusíme jej pod pokličkou přibližně deset minut, necháme si ho zatím stranou.
Vedle si zatím pokrájíme brambory (ne na moc malé kousky), doplníme paprikou, solí, kmínem, protlakem a pokrájenou sterilovanou kapií, vše pěkně orestujeme a zamícháme.
Pak přidáme na široká půlkolečka pokrájenou a oloupanou uzeninu a vše zalijeme vodou a vaříme doměkka.
Nakonec přidáme špenát, koření podle chuti, zamícháme mouku s vodou na zahuštění a necháme přejít varem. Neklasický guláš je pak hotový. Podáváme s pečivem.