Neklasický guláš s uzeninou, špenátem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

600 g brambor
200 g uzeniny (párky nebo špekáčky)
3 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
rajský protlak
kmín
sůl
pepř
mletá červená gulášová paprika
majoránka
2 stroužky česneku
1 Pl sterilované kapie
40 g čerstvých špenátových listů
libeček na ozdobu a chuť
vývar zeleninový nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý špenát pečlivě omyjeme a v trošce osolené vody ho přibližně pět minut povaříme.

  2. Pak špenát přelijeme na síto a vymačkáme lžící nadbytečnou vodu. Špenát nakrájíme na jednocentimetrové kousky.

  3. Na rozpálené pánvi s máslem a olejem osmažíme do zlatova na drobně nasekanou cibulku, přidáme česnek a chvilku poté i špenát.

  4. Dusíme jej pod pokličkou přibližně deset minut, necháme si ho zatím stranou.

  5. Vedle si zatím pokrájíme brambory (ne na moc malé kousky), doplníme paprikou, solí, kmínem, protlakem a pokrájenou sterilovanou kapií, vše pěkně orestujeme a zamícháme.

  6. Pak přidáme na široká půlkolečka pokrájenou a oloupanou uzeninu a vše zalijeme vodou a vaříme doměkka.

  7. Nakonec přidáme špenát, koření podle chuti, zamícháme mouku s vodou na zahuštění a necháme přejít varem. Neklasický guláš je pak hotový. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!