Mrkvové karbanátky II.

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1/2 kg mrkve
1-2 vejce
1 cibule
2-3 stroužky česneku
1 plná lžíce hladké mouky
koření na mletá masa (půl sáčku)
strouhanka
sůl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev uvaříme a vychladlou nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, utřený česnek se solí, 2 vajíčka, lžíci mouky a koření do mletého masa. Zahustíme strohankou podle potřeby.

  3. Pak mokrou lžicí vykrajujem hromádky, které ve strouhance vytvarujeme a smažíme v rozpáleném oleji. Příloha vařené brambory, bramborová kaše nebo jen tak se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!