Lilek s bulgurem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g očištěného lilku
200 g hříbků nejlépe směska ale klidně i žampiony
50 g špeku nebo jiné slaniny
1 lžíce oleje
2 větší cibule
2 větší rajčata
100 ml uvařeného bulguru
2 lžíce nasekané petrželové natě
2 prolisované stroužky česneku
sůl
mletý pepř
trošku horké vody na podlití-cca 50ml

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme na 2 minuty osmažit na nudličky nakrájený špek. Přidáme na půlměsíčky nakrájené cibule a restujeme 5 minut.

  2. Pak přidáme nakrájené hříbky, na větší kostičky nakrájený lilek a na malé kostičky nakrájená, spařená a oloupaná rajčata. Opepříme, osolíme a promícháme. Podlité malým množstvím vody dusíme pod pokličkou slabým varem 20 minut.

  3. Poté přidáme bulgur, petržel a česnek. Promícháme a necháme 2 minuty prohřát. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!