Mořský jazyk (Kambala) smažený asijským způsobem

Recepty, Ryby

Suroviny

1 mořský jazyk
1/2 hrneku mouky hladké
voda podle potřeby
sůl
1 nasekaná cibule šalotka menší
2 stroužky česneku nakrájeného na malé kousky
1 cm zázvoru pokrájeného nadrobno
1 chilli paprička nebo feferonka
1 lžíce rybí omáčky nebo soli
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce tamarindového džusu juice (nemusí být)
1 lžička sezamového oleje
rostlinný olej na smažení
koriandrová nať
limetka
pepř

Postup přípravy receptu

  1. My sme tych morskych jazykov mali viac, ale prikladam,na jedneho co bolo treba. Ocisteny rybu osusime. A obalime - ponorime vo velmi jednoduchom cesticku z muky a vody ochutenom sol a mlete korenie. Trik je ze rybu dame do vacsieho woku s olejom na dne, nahnemeho a plus si pomahame zufanou - oblievame rybu horucim olejom do zlatista. (fotenie nie je moc vhodne prska...) Odlozime na papierovu servitku

  2. Na panvici si na troske oleja a sezamoveho oleja oprazime cibulu, cesnak, zazvor a chilli, lahkou sojovou a trochou tamarindoveho juice a ochutime rybacou omackou (ta len pre tych co ju mozu)inak klasicky dame sol a korenie.

  3. Rybu prelozime na misku oblozime podusenou cibulkou prizdobime koriandrom a limetkou. Garantovany uspech s dobrym vinom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!