Kynutý švestkový koláč se strouhankovou drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

na těsto:
250 g hladké mouky
1 vejce
2 lžíce cukru
20 g droždí
70 ml oleje
200 ml mléka
50 ml bilého jogurtu
špetka soli
(vsechny suroviny by měly být pokojové teploty)
asi 400 g švestek
Na drobenku:
4 lžíce strouhanky
4 lžíce cukru krupice
1,5 lžíce másla
0,5 lžičky skořice

Postup přípravy receptu

  1. Presatou mouku, sul a cukr smichame.

  2. Ve vlaznem mlece metlickou rozmichame cerstve drozdi a prilijeme k moucne smesi. Pridame olej, vejce a proslehame.

  3. Nakonec vmichame bily jogurt a vypracujeme hladke ridsi testo

  4. Do tukem vymazane nadoby na peceni (20 x 30 cm) nalijeme testo a prikryte nechame asi 30 minut kynout.

  5. Pote povrch testa lehce posypeme moukou a poklademe na kousky pokrajenymi svestkami.

  6. Ze strouhanky, cukru, skorice a masla vypracujeme drobenku, kterou rovnomerne posypeme pripraveny kolac.

  7. Pri 180 stupnich (horni a dolni ohrev) cca 35 minut peceme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!