Salát z mořských řas s arašídovou omáčkou

Recepty, Saláty

Suroviny

sušené mořské řasy wakame
sušené mořské řasy lettuce
jidášovo ucho
Zálivka:
olej z praženého sezamu
bílá sezamová semínka
rýžový ocet
třtinový cukr
sůl
čerstvá čili paprička ptačí oko
k podávání
arašídová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Řasy namočte do vlažné vody a nechte asi 30 min. bobtnat. Řasy podle druhu nabydou 4 až 10 x na objemu. Houby přelijte horkou vodou a nechte stát.

  2. Řasy a houby sceďte. Houby zbavte tvrdých částí, nakrájejte na nudličky a smíchejte s řasami. Poměr řas a hub by měl být asi 3/4: 1/4. Z čili papričky odstraňte semínka a nakrájejte ji najemno. Je možné použít i jiné řasy např. Sea Spaghetti, Dulse.

  3. Smíchejte suroviny na zálivku a ochuťte salát. Nechte v chladu minimálně hodinu odpočinout, klidně do druhého dne.

  4. Podávejte s arašídovou omáčkou o pokojové teplotě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!