Moravská kapsička

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 ks silnější vepřové kotlety
sůl
černý pepř
hladká mouka na obalení
1 ks moravská klobása
2 ks vejce vařená natvrdo
1 ks cibule
hořčice
feferonka (podle chuti)
2 plátky sýr Ementál
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety nařízneme ke kosti tak, aby vznikla kapsa. Maso osolíme a opepříme na povrchu i v kapse.

  2. Pak do kapsy vkládáme tenké plátky moravské klobásy, půl vajíčka, několik tenkých koleček cibule, půl lžičky hořčice, feferonku a půl plátku sýra. Kapsu spíchneme párátkem, aby náplň nevytekla.

  3. Naplněnou kotletu obalíme v mouce a smažíme ve vyšší vrstvě horkého oleje nebo ve fritéze.

  4. Podáváme s bramborovou kaší, brambory nebo bramborovými hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!