Špízy z paneeru a zeleniny

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

220 g paneeru (1 balení)
1/2 lilku
1 cuketa, cherry rajčátka
2 cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce kukuřičného škrobu
3 lžíce sojové omáčky
3 lžíce chilli omáčky
6 lžic oleje
sůl
mleté chilli
garam masala

Postup přípravy receptu

  1. Paneer pokrájíme na kostky a naložíme alespoň na dvě hodiny do marinády z kukuřičného škrobu, česneku, sojové omáčky, chilli omáčky, oleje a garam masaly.

  2. Poté děrovanou lžicí paneer vyndáme z marinády a na pánvi jej osmahneme do zlatova.

  3. Cuketu pokrájíme na stejně velké kousky jako paneer a vložíme do zbytku marinády. Po chvíli ji vyndáme opět děrovanou lžicí a osmahneme na stejné pánvi jako paneer.

  4. Lilek pokrájíme na větší kousky, dáme do síta a osolíme. Po 15 minutách osušíme a promícháme se zbytkem marinády. Opět osmahneme do zlatova.

  5. Na jehlu pak napichujeme postupně paneer, cherry rajče, cibuli, cuketu a lilek a to do vyčerpání zásob nebo jehel (případně špejlí).

  6. Narovnáme na plech vyložený pečícím papírem, zasypeme zbytkem zeleniny, kterou jsme nespotřebovali, posypeme trochou chilli, můžeme pokapat sojovou omáčkou a necháme 1/2 hodiny odležet.

  7. Poté dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 30 minut. Podáváme s pečivem, kuskusem nebo jinou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!