Květinový růžovofialový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

8 vajec
240 g cukru krystal
240 g hladké mouky
8 lžic oleje
špetka soli
krém:
250 g másla
300 ml vody
6 lžic hladké mouky
cukr moučka podle chuti
1 lžíce kakaa
marcipánová falešná hmota (potahovací)
jahodová marmeláda
kompotované jahody

Postup přípravy receptu

  1. Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku.

  2. Těsto nalijeme do 30cm dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40 min.na 150°C.

  3. Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/4 si necháme), poklademe jahodami, přiklopíme vrchní částí a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem.

  4. Krém: z vody a mouky uvaříme bešamel o hustotě hustší krupicové kaše, studený prošleháme, abychom zničili případné malé hrudky.

  5. Do změklého másla všleháme kakao a cukr, poté po částech všleháme bešamel.

  6. Promazaný korpus necháme v lednici ztuhnout a potáhneme falešným marcipánem.

  7. Zdobíme barevnými kytičkami z téhož.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!