Mokka koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
4 vejce
150 g moučkového cukru
125 ml oleje
125 ml minerálky
6 polévkových lžic rumu
150 g polohrubé mouky
1/2 balení kypřícího prášku do pečiva
2 polévkové lžíce kakaa
1 polévková lžíce mleté kávy
200 g mletých lískových oříšků
Na zdobení:
tmavá poleva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny.

  2. Postupně přidávejte olej, minerálku a rum. Přimíchejte mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva, kakaem, mletou kávou a oříšky.

  3. Zpracujte na těsto, které vylijte na plech vyložený papírem na pečení.

  4. Dejte péci cca 20 a 25 minut při teplotě 180°C v předehřáté troubě (v horkovzdušné při 150°C).

  5. Po upečení koláč vyklopte na cukrem posypanou desku, stáhněte pečící papír a nechejte vychladnout.

  6. Po vychladnutí polijte moučník polevou připravenou podle návodu a dozdobte dle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!