Úhoř paní domácí

Recepty, Ryby

Suroviny

Úhoř
drcený kmín
sůl
pepř
červenou papriku
hrst strouhanky
citrónová šťáva
máslo
Brambory
sůl
Příloha
zelenina
tatarka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěného a vykuchaného úhoře nakrájím na špalíky. Do mísy dám hrst strouhanky, sůl, pepř, drcený kmín, červenou papriku - to vše podle množství úhoře. Dávala jsem na dva úhoře od všeho čajovou lžičku.

  2. Smíchala jsem všechno dohromady, obalila v této směsi špalíky úhoře a nakonec jsem to všechno zalila citrónovou šťávou - 2 polévkové lžíce. V této směsi necháme úhoře odležet asi 2 hodinky, ale není to nutné.

  3. Do pekáče vymazaného máslem jsem dala úhoře péct - 15-20 minut, do rozpálené trouby.

  4. Jako přílohu jsem zvolila omyté, nakrájené brambory pečené v troubě a zeleninu na ozdobu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!