Úhoř paní domácí
Recepty, RybySuroviny
- Úhoř
- drcený kmín
- sůl
- pepř
- červenou papriku
- hrst strouhanky
- citrónová šťáva
- máslo
- Brambory
- sůl
- Příloha
- zelenina
- tatarka
Postup Úhoř paní domácí
Postup přípravy receptu
-
Očištěného a vykuchaného úhoře nakrájím na špalíky. Do mísy dám hrst strouhanky, sůl, pepř, drcený kmín, červenou papriku - to vše podle množství úhoře. Dávala jsem na dva úhoře od všeho čajovou lžičku.
Smíchala jsem všechno dohromady, obalila v této směsi špalíky úhoře a nakonec jsem to všechno zalila citrónovou šťávou - 2 polévkové lžíce. V této směsi necháme úhoře odležet asi 2 hodinky, ale není to nutné.
Do pekáče vymazaného máslem jsem dala úhoře péct - 15-20 minut, do rozpálené trouby.
Jako přílohu jsem zvolila omyté, nakrájené brambory pečené v troubě a zeleninu na ozdobu.