Telecí polévka s knedlíčkama podle inspirace chefa Thomase Kellera

Recepty, Polévky

Suroviny

Na vývar:
všechny ořezané zbytky:
kosti(chrupavky nebo nožička z telecího masa)
1 cibule
kousek celeru
2 mrkve
1 malá petržel
3 stroužky česneku
1 rajče
1 lžíce rajčatového protlaku
špetka tymiánu
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
libeček
pažitka
sůl
Na knedlíčky:
obrané telecí maso
1 vejce
proužek másla
tavený sýr s ementálem
petrželka
strouhanka
sůl
nějaké drobné těstoviny na zahuštění (mohou být domácí nudle)

Postup přípravy receptu

  1. Na několik hodin táhneme vývar z masa, kořením, rajčetem, protlakem a soli, můžeme dolévat trochu vodou, aby se nám nevyvařila. Vývar si pak přecedíme a přidáme do něj zeleninu, kterou si nakrájíme, dále libeček a vaříme, až je zeleninka měkká.

  2. Mezi tím si připravíme knedlíčky: v misce si utřeme maso s máslem, sýrem a vejcem, přidáme petrželku nasekanou nadrobno, sůl a tolik strouhanky, aby nám šli pěkně tvarovat knedlíčky.

  3. Až nám zeleninka změkne, zavaříme knedlíčky spolu s těstovinami, vaříme 5 minut a vypnuté necháme dojít, přihodíme nasekanou pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!