Minipizzy s tuňákem a citronem

Recepty, Pizzy

Suroviny

20 g droždí
1 špetka cukru
400 g mouky
sůl
75 ml olivového oleje
200 g tuňák ve vlastní šťávě (konzerva)
2 stroužky česneku
2 lžíce kaparů
2 lžíce jemně nasekané petrželky
1 lžíce citronové šťávy
1 špetka tabasca
čerstvě mletý pepř
olej na plech
9 cherry rajčat
1 citron
petrželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Droždí s cukrem rozpusťte v 1/8 vlažné vody.

  2. Pak s moukou, 1 lžičkou soli a olivovým olejem vypracujte hladké těsto.

  3. Dejte do mísy, zakryjte utěrkou, dejte do tepla a nechte 20 - 30 minut vykynout.

  4. Tuňáka nechte okapat a v míse rozmačkejte vidličkou na větší kousky.

  5. Česnek oloupejte, prolisujte a přidejte k tuňákovi. Kapary nasekejte nahrubo. Smíchejte tuňáka s kapary, petrželí, trochu soli, citronovou šťávou a tabaskem.

  6. Ochuťte pepřem. Těsto ještě jednou prohněťte, udělejte z něho váleček, ten nakrájejte na 18 plátků a válečkem na nudle důkladně vyválejte malé pizzové korpusy.

  7. Okraje trochu nadzdvihněte. Pizzové korpusy dejte na tukem potřený plech, zakryjte a nechte ještě trochu vykynout. Korpusy potřete tuňákovou směsí.

  8. Rajčata omyjte, rozpulte a odstraňte zbytky po stopkách.

  9. Na každou pizzu dejte polovinu rajčete.

  10. Citrony oloupejte tak, abyste odstranili i bílou slupku, dužinu nakrájejte na velmi tenké plátky a rozdělte je na pizzy.

  11. Minipizzy pečte v předehřáté troubě při 220°C asi 15 minut. Hotové minipizzy ozdobte petrželí a servírujte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!