Minipizzy s olomouckými syrečky z domácí pekárny
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- Těsto:
- 100 g polohrubé mouky
- 250 g hladké mouky
- 20 g droždí
- 1/2 lžičky cukru krystal
- 150 ml vody
- 1 lžíce olivového oleje
- Na pizzu:
- 1 konzervu rajčat
- 3 stroužky česneku
- 1 menší cibule
- olivový olej
- oregano
- tymián
- bazalka
- sůl
- šunka
- olomoucké syrečky
Postup Minipizzy s olomouckými syrečky z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Nejprve dáme dělat těsto. Do domácí pekárny jako první dáme vodu, olivový olej, droždí rozmícháme v hrnku s 3 lžícemi vody a cukrem a přidáme do pekárny. Potom vložíme mouku, dle potřeby sůl. Já někdy přidávám medvědi česnek, někdy bazalku, oregano a tymián. Na pekárně zvolíme program Těsto a spustíme ho.
Začneme připravovat rajčatovou směs. Cibulku nakrájíme na jemno a osmažíme ji na olivovém oleji, přidáme česnek nakrájený na plátky, chvilku restujeme a nakonec šunku nakrájenou na malé kostičky. Společně ještě chvilku restujeme. Pak dáme konzervu rajčat, bazalku, oregano a tymián. Já používám smíchané koření, které si dělám sama. Podle chuti dáme sůl. Necháme ze směsi vyvařit vodu abychom měli směs hustší.
Hotové těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka, já používám hrneček na kávu. Na kolečka dáme rajčatovou směs, šunku a kousek syrečku. Dáme na plech a pečeme v troubě na 200' C asi 20 minut.