Kuřecí pochoutka v zakysance s rajčaty a žampiony
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí maso
- 1 větší cibule
- 1 kostka slepičího bujonu
- 9 menších žampionů
- 9 cherry rajčátek
- 1 zelená paprika (použila jsem červenou, pro barevnost se víc hodí zelená)
- 1 kelímek zakysané smetany
- 2 dl mléka
- 2 PL hladké mouky
- sůl
- mletá paprika
- tuk (na restování cibule)
Postup Kuřecí pochoutka v zakysance s rajčaty a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Na tuku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a mírně osolené, mletou paprikou poprášené maso na ní ze všech stran osmahneme.
Podlijeme trochou vody, asi 1,5 dcl, rozdrobíme kostku bujonu a dusíme na slabším plameni za sledování hladiny tekutiny, do poloměkka.
Pak přidáme očištěné, sloupnuté a na silnější plátky nakrájené žampiony, nadrobno pokrájenou papriku, slupek zbavená, nakrájená rajčátka a dusíme do úplného změknutí masa.
Pak maso vyndáme, uschováme v teple, ve smetaně s mlékem rozmícháme 2 PL hladké mouky, nalijeme do podušené šťávy se zeleninou a 10 minut za promíchávání provaříme.
Vložíme nazpět maso, prohřejeme a podáváme s knedlíkem, rýží, noky, hodí se i těstoviny.