Kuřecí pochoutka v zakysance s rajčaty a žampiony

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí maso
1 větší cibule
1 kostka slepičího bujonu
9 menších žampionů
9 cherry rajčátek
1 zelená paprika (použila jsem červenou, pro barevnost se víc hodí zelená)
1 kelímek zakysané smetany
2 dl mléka
2 PL hladké mouky
sůl
mletá paprika
tuk (na restování cibule)

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a mírně osolené, mletou paprikou poprášené maso na ní ze všech stran osmahneme.

  2. Podlijeme trochou vody, asi 1,5 dcl, rozdrobíme kostku bujonu a dusíme na slabším plameni za sledování hladiny tekutiny, do poloměkka.

  3. Pak přidáme očištěné, sloupnuté a na silnější plátky nakrájené žampiony, nadrobno pokrájenou papriku, slupek zbavená, nakrájená rajčátka a dusíme do úplného změknutí masa.

  4. Pak maso vyndáme, uschováme v teple, ve smetaně s mlékem rozmícháme 2 PL hladké mouky, nalijeme do podušené šťávy se zeleninou a 10 minut za promíchávání provaříme.

  5. Vložíme nazpět maso, prohřejeme a podáváme s knedlíkem, rýží, noky, hodí se i těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!