Hovězí závitky se studenou šunkou, uzenou klobásou a sýrem Camembert

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky hovězí roštěné
4 plátky pršutu
1 nožička uzené klobásy
1 Camembert
1 větší cibule
dijonská hořčice
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
100 ml smetany na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
olej
párátka (jehly, nit)

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa osolíme, opepříme a paličkou je rozklepeme do stran.

  2. Každý plátek pomažeme dijonskou hořčicí, na něj položíme plátek studené šunky, nebo prošutu, hranolek uzené klobásky a plátek sýru.

  3. Plátek masa srolujeme do závitku, pečlivě upevníme párátky, popř. jehlami, anebo svážeme nití.

  4. Na oleji osmažíme proužky cibule do tmavé barvy a na ní ze všech stran závitky opečeme.

  5. Přidáme nové koření a bobkové listy, podlijeme vodou a dusíme do měkka.

  6. Závitky vyjmeme a šťávu zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali ve trošce studené vody. Pečlivě provaříme a omáčku ještě zjemníme smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!