Mexický guláš á la Krkovička

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kýty
250 g bůčku
100 g uzeného bůčku
3 střední cibule
3 PL mleté sladké papriky
sůl
mletý pepř
celý pepř
nové koření
bobkový list
2 kapie
1 střední rajče
sterilovaná kukuřice
chilli papričky
vývar
domácí kečup
asi 25 g chilli čokoláda
olivový olej
sádlo
sójovou omáčku

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném sádle a na kostičky nakrájeném uzeném bůčku osmažíme do hněda cibuli, přidáme divoké koření a na kostky pokrájené maso.

  2. Orestujeme a zaprášíme mletou sladkou papriku, sůl, pepř a za občasného míchání a mírného podlévání vývarem dusíme maso, až je poloměkké.

  3. Přidáme na kostky nakrájená rajčata, kapii, chilli papričky, kečup a podlijeme vývarem, přidáme nastrouhanou čokoládu, a mnou oblíbenou sójovou omáčku. Po změknutí masa přidáme 2 lžičky oliv. oleje a pokud je potřeba zahustíme a dochutíme


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!