Mexický guláš z Malé strany

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g zadního hovězího masa
1 větší plechovka rajského protlaku
1 větší cibule
1 až 3 stroužky česneku, utřené nebo jemně nakrájené
2 špetky pepře
1 lžička soli
tuk - sádlo, olej
strouhaný sýr na posypání, nejlépe čedar
rýže jako příloha
zelený koriandr nebo petrželka na ozdobení
Můžete přidat:
papriky na nudličky nakrájené, konservu kukuřice, hrášku, pórek, fazole z konservy (už jsou uvařené), ale i zelené fazolky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a usmažte na oleji (případně na sádle) dozlatova. Přidejte česnek a ještě osmahněte. Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a rajský protlak, zprudka po dobu asi 2-4 minuty opékejte za stálého míchání. Pokud použijete hrubě mleté hovězí, snadno si pomůžete šťouchadlem na brambory. Posolte, v tuto chvíli už by maso mělo pouštět šťávu. Ne-li, podlijte trochu vřelou vodou. V tuto chvíli můžete přidat další zeleninu. Duste zhruba 40 minut a výborně to jde i v pomalém hrnci, sám ho na to používám.

  2. Guláš nejlépe zahustíte rozstrouhaným chlebem.

  3. Z rýže udělejte na talíři věnec, doprostřed nalijte guláš, zasypte sýrem, ozdobte nakrájenou zelenou a voňavou dobrotou a podávejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!