Slaná palačinka na mexický způsob

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Těsto na palačinku:
1 vejce
250 ml mléka
100 g mouky
špetka soli
1 lžička tymiánu
1 lžička 4 druhy pepře
Náplň:
150 g vepřového masa (doporučuji plec)
5 žampionů
malá konzerva fazolí
malá konzerva kukuřice
sladká chilli omáčka - podle chuti
1 PL rajského protlaku
cukr
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré ingredience na palačinkové těsto smícháme dohromady a osmahneme zlehka na pánvi.

  2. Náplň: vepřové maso omyjeme, pokrájíme na kostičky a dáme osmahnout na oleji. Jakmile bude vepřové maso měkké, přidáme kukuřici, za chvilinku žampiony a nakonec fazole. Osolíme. Jakmile je všechno měkkounké, zalijeme podle chuti sladkou chilli omáčkou, přidáme lehce i lžíci protlaku, lehce pocukrujeme (stačí půl lžičky či podle chuti).

  3. Palačinku poté naplníme touto náplní a ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!