Medvídci s plnou náručí bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Cukroví

Suroviny

210 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm chlebová bílá)
140 g bezmléčného tuku (Stella)
50 g moučkového cukru
1/3 lžičky xanthanu
mandle (loupané nebo neloupané)
čtvrtky vlašských ořechů
sušené ovoce
čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme klasické linecké těsto. Vyválíme ho na tloušťku 2-3 mm a formičkou vykrajujeme medvídky. Každému medvídkovi vložíme na bříško mandli, vlašský ořech nebo kousek sušeného ovoce.

  2. Opatrně přes tento náklad“ ohneme jednu tlapičku. Pokud se nám při ohýbání tlapka ulomí (což se u bezlepkového těsta stává dost často), jen ji lehce přimáčkneme, aby zůstala držet u tělíčka. Medvídky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je při 160°C asi 15 minut.

  3. Po upečení je necháme na plechu zcela vychladnout. Na závěr rozehřejeme čokoládu a párátkem nakreslíme každému medvídkovi oči a čumáček. Ti trpělivější mohou medvídkům nakreslit i drápky na tlapkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!