Vepřové kousky na hrášku s kuskusem-rychlý oběd

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřového masa(měla jsem pečeni)
1 cibule
mražený hrášek
4-5 stroužků česneku
asi 400 ml bujónu z masa(může být masox)
koření na grilovaná žebírka na medu množství i výběr koření dle chuti
trochu instantní jíšky
máslo
olej
sůl
příloha: kuskus

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno a česnek na plátky. V pánvi na oleji nejprve mírně osmažíme cibuli, na ní dáme orestovat maso, přidáme koření, zalijeme bujónem a necháme dusit dokud není maso měkké. Pak ho dolijeme vývarem podle toho, kolik chceme šťávy, osolíme a zahustíme jíškou.

  2. Do druhé pánve dáme kousek másla, na kterém si chvilku osmahneme hrášek, můžeme přidat strouhanou mrkev pro barvu a když ho máme hotový, smícháme ho s masem a prohřejeme dohromady.

  3. Mezi tím si uděláme kuskus, který necháme v mističce bobtnat ve dvojnásobném množství vařící vody z rychlovarné konvice s troškou másla a solí dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!