Vepřové kostky se zeleninou a křenem,z papiňáku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece
500 g cibule (cca 4 větší kusy)
130 g vepřového sádla
1 pl mleté červené papriky
6 pl Gulášový lahůdkový krém
4 pl plnotučné hořčice
3 dl horké vody
1 pl oleje
4 stroužky česneku
3 větší žampiony
1 červenou papriku
4 pl na jemno nastrouhaného křenu (na každou hotovou porci kopeček na ozdobu)
sůl na dochucení
1 zarovnaná pl hladké mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na přibližně stejné kousky cca 3x 3cm velké. Do papiňáku (tlakového hrnce) dáme sádlo, necháme rozehřát a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatavé barvy. Přidáme mletou papriku rychle promícháme, jen aby pustila aroma a hned vložíme kostky masa. Za stálého míchání necháme maso zatáhnou, přidáme lahůdkový krém, hořčici, trochu soli a podlijeme horkou vodou. Vše promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Sporák necháme na maximum, až začne ventil tlakovat (syčet) ubereme na minimum a vaříme 20 minut.

  2. Mezitím si v kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme na tenké plátky nakrájený česnek, přidáme očištěné a na silnější plátky nakrájené žampiony i s nožkama a na silnější nudličky nakrájenou papriku. Malinko osolíme, promícháme a pod pokličkou 5 minut podusíme.

  3. Po 20 minutách hrnec s masem odstavíme, ochladíme a otevřeme. Opět dáme na sporák, již bez tlakové poklice přivedeme k varu a vmícháme v troše studené vody rozmíchanou mouku.

  4. Dále přidáme mírně podušenou zeleninu, nastrouhaný křen a cca 8 minut za občasného zamíchání vaříme. Dle chuti dosolíme a podáváme nejlépe s kynutým knedlíkem. Hotové porce dozdobíme malým kopečkem nastrouhaného křenu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!