Houbovo-zeleninový guláš s pohánkou

Recepty, Houby

Suroviny

cca 500 g čerstvých lesních hub
2 červené papriky
2 zelené papriky
2 velká rajčata
150 g pohanky
200 g kvalitní klobásy
2 cibule
3 stroužky česneku
1 malý rajský protlak (140 g)
sůl
pepř
majoránka
1 lžíce sladké papriky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Surovú pohánku zalejeme horúcou vodou asi 1 cm nad povrch, zakryjeme a dáme do perín“ na 30 minút.

  2. Jednu nadrobno narezanú cibuľu spolu s nasekaným cesnakom opražíme na troche oleja, pridáme mletú papriku, na kolieska narezanú klobásu a za stáleho miešania orestujeme (asi 3 min).

  3. Vmiešame pohánku.

  4. Na troche oleja v inom hrnci orestujeme cibuľu, pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a dusíme 15 minút.

  5. Pridáme na kocky narezané paradajky, na pásiky narezanú papriku, pretlak, prilejeme podľa potreby horúcu vodu a dusíme ďalších 10 minút.

  6. Zmiešame obsah oboch hrncov, pridáme majoránku, premiešame, podľa potreby dosolíme a dokoreníme a spolu ešte 5 min podusíme (treba občas premiešať). Podávame s chlebom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!