Masové kuličky s estragonovou omáčkou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa (vepřové+hovězí)
100 ml bílého vína
hrst nasekané zelené petrželky
sůl, pepř
1 navršená lžíce Solamylu
olej na opečení
na omáčku:
1 PL másla
1 malá cibule
1 PL hladké mouky
100 ml bílého vína + voda nebo vývar dle potřeby
1 PL nasekaného čerstvého estragonu
sůl
smetana na vaření (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Maso důkladně (nejlépe hnětačem) promícháme s ostatními ingrediencemi a necháme v chladu odležet. Asi po půl hodině tvoříme z masové směsi kuličky, které opečeme na rozpáleném oleji dozlatova.

  2. Kuličky vyjmeme, dáme stranou, do pánve přidáme máslo a nasekanou cibuli, mírně orestujeme, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku.

  3. Zalijeme vínem a vodou nebo vývarem a necháme na mírném ohni asi 10 minut probublávat. Občas zamícháme.

  4. Do omáčky vsypeme masové kuličky, přidáme estragon a ještě společně provaříme. Nakonec dosolíme a pro zjemnění můžeme přidat trochu smetany, není to ale nutné. Podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!