Šlehané masové kuličky se smetanovou omáčkou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g plece
1 vejce
1 vařený brambor
50 g kysané smetany
50 ml mléka
hrst strouhanky
malá cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
Omáčka:
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
cca 300 ml vývaru z masa
150 -200 ml sladké smetany
1 lžička dijonské hořčice
1-2 lžičky dobré sojové omáčky
špetka muškátového oříšku

Postup přípravy receptu

  1. Maso, cibuli a česnek nakrájíme na kousky a rozmixujeme se smetanou na hladkou hmotu. Přidáme vejce a všechny zbývající suroviny. Dochutíme, uděláme kuličky a dáme na jednu až dvě hodiny do lednice.

  2. Kuličky opečeme ze všech stran na oleji do požadované barvy a propečení. Vytáhneme na ubrousek a necháme v teple odpočinout. Na omáčku uděláme máslovou jíšku a zalijeme studeným vývarem.

  3. Přidáme hořčici, omáčku a necháme provařit. Přilijeme smetanu a dochutíme. Podáváme s vařenými bramborami nebo kaší. Podávala jsem i s kopečkem brusinkové zavařeniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!