Sněhové žampiony

Recepty, Cukroví

Suroviny

Na 1 bílek
špetka soli
60 g cukru krupice
čokoláda
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Bílky našleháme elektrickým šlehačem nejvyšší rychlostí se špetkou soli do tuhého sněhu a pak postupně přisypáváme cukr, až je sníh znovu tuhý a lesklý.

  2. Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme igelitovým sáčkem bez nástavce s dírou asi 1,5 cm kopečky o průměru asi 3 cm. Na každou hlavičku stiskneme sáček jen jednou, aby hlavičky houbiček neměly vrstvy a pak hmotu od sáčku oddělíme pomocí mokrého nože, aby kloboučky neměly špičky. Pak nastříkáme nožičky tak, že se snažíme sáčkem hmotu trochu povytáhnout asi do výše 3 cm.

  3. Pečeme či spíše sušíme v předehřáté troubě na 90 °C asi hodinu, je dobré nechat plech v troubě až do vychladnutí.

  4. Do hlaviček na spodní části vyhloubíme jamku, nožem naneseme rozpuštěnou čokoládu na celou spodní část včetně jamky a přilepíme nožičku.

  5. Po zatuhnutí můžeme hlavičky pomocí cedníku poprášit troškou kakaa.

  6. Skladujeme v suchu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!