Králičí závitky na tymiánu s pečenou zeleninou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 vykostěné králičí hřbety
plátky sušené šunky
brambory
fialové brambory
cuketa
červená paprika
cibule
dijonská hořčice
čerstvý tymián
červené pesto
plátek másla
olivový olej
sůl
množství zeleniny neuvádím - je to podle počtu strávníků a podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbítky osolíme, potřeme dijonskou hořčicí, poklademe šunkou, kterou posypeme lístky z půlky množství tymiánu. Maso svineme a závitky osolíme a upevníme špejlí nebo kuchyňským provázkem.

  2. Vložíme je do pekáčku (nebo remosky), zakápneme olivovým olejem, mírně podlijeme a dáme péct. Když jsou skoro měkké, přidáme k nim zeleninu pokrájenou na drobné kousky, zbytek tymiánu, osolíme, opepříme a společně dopečeme.

  3. Hotové závitky vyjmeme, zeleninu zjemníme plátkem másla a promícháme s pestem. Maso nakrájíme na plátky a servírujeme se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!