Masové knedlíčky v rajské omáčce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

200 g vepřového masa
200 g hovězího masa
lžička tymiánu
cca 4 lžíce strouhanky
mletý pepř
sůl
Omáčka:
500 g rajčat
250 ml masového vývaru
cibule
2-3 stroužky česneku
3 lžíce ostrého kečupu
30 g másla
30 g hladké mouky
olej
lžička oregana
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata oloupeme. Nařízneme je do kříže, vložíme na chvíli do vařící vody, pak zchladíme a slupku sloupneme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme.

  2. Cibuli zpěníme na troše oleje, posypeme moukou, necháme ztmavnout a přidáme nakrájená rajčata, kečup, česnek, tymián, máslo a sůl. Podlijeme vývarem a provaříme.

  3. Přichystáme si masové knedlíčky - mleté maso okořeníme, osolíme a přidáme strouhanku tak, aby vznikla tuhá hmota. Mokrýma rukama z ní připravíme knedlíčky o průměru 5 cm.

  4. Masové knedlíčky vložíme do rajské omáčky a velmi mírně asi 20 minut vaříme. Podáváme s makaróny, špagetami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!