Jehněčí na česneku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 díl jehněčího masa (kýta, plec)
1 díl na kostičky nakrájené cibule
3 stroužky česneku
sádlo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme cibulku. Jakmile začne chytat barvu (pro neznalce - přestane být bílá, ale začne pomalu žloutnout), přidáme nakrájený česnek a ještě chvilku restujeme. Když česnek začne vonět, přidáme maso. Zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Pak osolíme, opepříme a ještě chvilku restujeme. Jakmile už cibulka začne zlátnout, podlijeme vodou nebo vývarem tak, aby maso bylo mírně ponořené. Pak zaklopíme pokličkou a necháme dusit. Těžko říct, jak dlouho, zapomněla jsem stopovat čas. Ale řekla bych, že déle jak hodinu to nebylo. Postupně podléváme a kontrolujte maso, až bude měkké, odklopte pokličku a vyvařením přebytečné vody zredukujte šťávu do potřebné hustoty.

  2. Pokud trváte na zahuštění moukou, schovejte si tu touhu na horší časy;-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!