Marokánky placičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

400 ml rostlinného mléka
100 g pohankové mouky
3 lžíce ovesných vloček
150 g sušených švestek
50 g sušených datlí
100 g nesolených arašídů
50 g lískových ořechů
4 lžíce kokosového oleje (v tuhém stavu)
2 lžíce arašídového másla
2 lžíce kakaa
stévie (dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Mléko vlijeme do hrnce, přidáme 2 lžíce kokosového oleje a necháme mírně ohřívat, dokud se kokosový olej nerozpustí (nevaříme)!

  2. Jakmile se olej rozpustí, přidáme stévii a pohankovou mouku. Mouku s mlékem pořádně promícháme tak, aby nám vznikla hladká kašička.

  3. Do připravené směsi vmícháme nahrubo nasekané arašídy a lískové ořechy a na malé kousky nakrájené švestky a datle. Opět vše pořádně promícháme.

  4. Nakonec do směsi přidáme 3 lžíce ovesných vloček a dvě lžíce arašídového másla. Měla by nám vzniknout tužší hmota, se kterou se nám bude dobře pracovat.

  5. Těsto nabereme lžící a klademe ho na plech vyložený pečícím papírem. Nakonec ho uhladíme a vytvoříme placičku.

  6. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C cca 30 minut. Po upečení necháme placičky vychladnout a ztuhnout.

  7. Nakonec je polijeme domácí čokoládovou polevou, kterou si vyrobíme rozpuštěním 2 lžic kokosového oleje, kakaa a stévie.

  8. Marokánky šoupneme na chvilku do mrazničky, necháme zatuhnout polevu a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!