Buchty - hrnkový recept

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek mléka
4 vrchovaté lžíce cukru
1 kostka kvasnic - 42 g
2 celá vejce
2 hrnky hladké mouky
1 a půl hrnku polohrubé mouky
půl hrnku oleje
½ kostky másla nebo Hery - rozpustit
citronová kůra
vanilkový cukr
špetka soli
olej na pomaštění buchet
plátek másla na pomaštění hotových buchet
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy vlažného mléka, kvasnic, lžice cukru a trošky mouky necháme vzejít kvásek. Vlijeme jej do mísy k ostatním surovinám, zaděláme hladké těsto a necháme na teplém místě vykynout.

  2. Z vykynutého těsta ukrajujeme kousky, klademe na pomoučený vál, každý kousek roztáhneme, potřeme střed troškou oleje a naplníme nádivkou - tvaroh, mák, povidla apod. a uzavřeme.

  3. Vytvarované naplněné buchty celé potíráme olejem a klademe do pekáče vedle sebe. Necháme ještě asi 5 - 10 minut kynout, zatím si předehřejeme troubu na 180 stupňů.

  4. Pečeme při 180 stupních dozlatova asi 40 minut. Po upečení je horké potřeme máslem, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!