Jednoduché chilli con carne

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 cibule
2 velké stroužky česneku
1 velká červená paprika
400-500 g mletého masa (hovězí nebo mix hovězího a vepřového)
250 ml hovězího vývaru
1 plechovka červených fazolí (ve sladkoslaném nálevu)
cca 500 g pasírovaných rajčat
sůl
cca čtvrt lžičky mletého chilli (klidně můžeme dát radši méně, a potom případně přidat - záleží na pálivosti chilli)
2 lžičky cukru
trochu kmínu
lžíce sladké mleté papriky
trochu oleje
čerstvý chléb k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme najemno. Papriku nakrájíme na kostky.

  2. Na hlubší pánev (například wok) nebo do hrnce nalijeme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme česnek (prolisovaný nebo nakrájený na drobné kostičky). Potom přidáme mleté maso a orestujeme.

  3. Přidáme nakrájenou papriku a orestujeme.

  4. Když je maso s paprikou hezky orestované, přidáme všechno koření (sůl, chilli, mletou papriku, kmín) a cukr. Dobře promícháme.

  5. Zalijeme hovězím vývarem a pasírovanými rajčaty. Necháme cca 30 minut probublávat. Občas zamícháme.

  6. Po cca 30 minutách přidáme scezené fazole. Vše dochutíme. Necháme probublávat ještě přibližně 5-10 minut.

  7. Podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!