Bramboráky - masové placičky trochu jinak

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

7 ks brambor
3 stehenní řízky /kuřecí/
1/2 čerstvé červené papriky
6 stroužků česneku
2 celá vejce
trochu teplého mléka na zalití brambor
hladká mouka (podle hustoty těstíčka)
sůl
čerstvý mletý pepř
2 PL majoránky
1 větší kávová lžička kurkumy
2 PL worcesterove omáčky
2 PL sójové omáčky
Dále:
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Jako první oloupeme brambory a nastrouháme je na hrubém struhadle. Zalijeme je teplým mlékem, aby nezhnědly.

  2. Dále nakrájíme stehenní řízky na malé kousky, které přidáme k bramborám, k nim také přidáme na malé kostičky nakrájenou červenou papriku a ostatní ingredience, kromě mouky a soli.

  3. Celé vše promícháme a můžeme přidávat hladkou mouku, dokud nebude těstíčko husté, nakonec můžeme přidat sůl.

  4. Potom připravíme pánev a do ní dáme trochu oleje, ve kterém budeme smažit bramboráčky či placičky.

  5. Do rozpáleného oleje dáváme po lžících bramboráčky nebo placičky, jak chcete. Smažíme je z obou stran dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!