Marinovaný losos na zázvoru

Recepty, Ryby

Suroviny

4 větší podkovy z lososa
2 cm strouhaného čerstvého zázvoru
2 PL olivového oleje
2 ČL sójové omáčky
1 PL kečupu
1 ČL citrónové šťávy
několik kapek tabasca
2 dcl bílého vína
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse smícháme víno, olivový olej, sójovou omáčku, zázvor, kečup, citrónovou šťávu, tabasco, osolíme a opepříme.

  2. Do této marinády vložíme podkovy z omytého a osušeného lososa. Necháme vše stát několik hodin v lednici.

  3. Grilujeme za stálého obracení po obou stranách celkem cca 15 minut. Během úpravy potíráme ještě marinádou. Podáváme s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!