Marinovaná telecí plec s pikantní náplní

Recepty, Grilování

Suroviny

450 g telecí plece – 2 plátky
Na marinádu:
2 kulaté chilli papričky (červená a zelená) – zbavené semínek a nakrájené na drobno
2 kozí rohy nakrájené na drobno
2 PL mexické pikantní hořčice
silnější plátek cibule nakrájený na drobno
špetka černého pepře
soli
čerstvý rozmarýn
bazalka
petrželka
3 dcl červeného suchého vína
trocha oleje
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Přísady na marinádu smícháme a pečlivě promícháme. Maso odblaníme a lehce pěstí naklepeme. Potřeme plát masa po obou stranách a necháme ve vhodné misce se zbytkem marinády odležet přes noc.

  2. Alobal potřeme olejem. Plátky pak přeložíme jakoby do závitku a vložíme na alobal. Ještě pocákáme marinádou a pevně zabalíme. Vložíme na rozpálený gril a grilujeme po každé straně 30 minut.

  3. Po hodině necháme maso 5 minut odpočinout a opatrně rozbalíme balíček.

  4. Závitky ještě vložíme bez obalu na gril a ogrilujeme na mřížce po každé straně cca 2 minuty, přičemž potíráme marinádou. Servírujeme s jakkoli upravenými brambory. Maso je náramně šťavnaté a voní po použitých surovinách


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!