Kuřecí paličky babičky Aničky - grilované

Recepty, Grilování

Suroviny

kuřecí spodní stehna (paličky)
oblíbené grilovací koření
1 lžíce worcesteru
1-2 lžičky med
trochu oleje

Postup přípravy receptu

  1. Z kuřecích stehýnek stáhneme (svlékneme, skasáme) kůži, ale jen tak, abychom ji mohli vrátit zpět (jde to snadno). Maso silně okořeníme grilovacím kořením.

  2. Natáhneme zpět kůži, maso na povrchu ze všech stran potřeme marinádou, na kterou smícháme worcester, trošku grilovacího koření, med a trošku oleje. Zbytek marinády na paličky nalijeme. Marináda se částečně usadí na dně nádoby, kde jsou paličky naložené a je dobré stehýnka občas otočit.

  3. Naložené paličky necháme v ledničce přes noc. Při grilování potíráme zbytkem směsi oleje a koření. Jednoduché a výsledek velmi dobrý.

  4. Používám klasické grilovací koření od Vitany, které obsahuje dosti soli, proto nikde není o soli ani zmínka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!